Urgentiewijzer gemeente Amsterdam

Voorwaarden beroepsvoorrang

Kijk op Amsterdam.nl voor meer informatie over Beroepsvoorrang voor onderwijzend personeel, zorgwerknemers en politiemedewerkers die in Amsterdam werken. Hier vindt u ook informatie over de documenten die u nodig heeft. Dien pas een aanvraag in als u alle documenten hebt verzameld. U kunt natuurlijk wel alvast kijken of u voor beroepsvoorrang in aanmerking kunt komen.

Inschrijving bij WoningNet

Voor beroepsvoorrang moet u zijn ingeschreven als woningzoekende bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Zonder inschrijving kunt u al wel in de Urgentiewijzer kijken of u in aanmerking komt voor beroepsvoorrang. Vul dan in dat u een inschrijving heeft. Pas bij de feitelijke aanvraag van uw beroepsvoorrang hebt u inschrijfgegevens nodig.

Ligt uw belastbaar jaarinkomen tussen € 44.035 (eenpersoonshuishouden) of € 48.625 (meerpersoonshuishouden) en € 69.573 (bedrag 2023) en heeft u nog geen inschrijving bij WoningNet? Dan maakt de gemeente na het invullen van de Urgentiewijzer automatisch een gratis inschrijving in WoningNet aan.

Blijf ook zelf zoeken

Wij adviseren u ook zelf actief te blijven zoeken naar een woning. Met beroepsvoorrang komt u op een bemiddelingslijst voor een huurwoning. Of u voor een aangeboden woning in aanmerking komt hangt af van uw datum van toelating, uw  leeftijd, gezinssamenstelling en inkomen. Plaatsing op de bemiddelingslijst is geen garantie op huisvesting. Daarom kunt u het beste ook zelf blijven zoeken.

Urgentiewijzer invullen

Wilt u na het lezen van deze informatie de Urgentiewijzer invullen en een beroepsvoorrang aanvragen? Klik dan hieronder op de knop ‘Verder’.