Urgentiewijzer gemeente Amsterdam

Voorwaarden beroepsvoorrang

Kijk op Amsterdam.nl voor meer informatie over beroepsvoorrang voor onderwijzend personeel, zorgwerknemers en politiemedewerkers die in de gemeente Amsterdam werken. Hier vindt u ook informatie over de documenten die u nodig heeft. U dient pas een aanvraag in als u alle documenten heeft verzameld. U kunt natuurlijk wel alvast kijken of u voor beroepsvoorrang in aanmerking kunt komen.

Inschrijving bij DAK regio Amsterdam (WoningNet)

Voor beroepsvoorrang moet u zijn ingeschreven als woningzoekende bij DAK regio Amsterdam. Zonder inschrijving kunt u al wel in de Urgentiewijzer kijken of u in aanmerking komt voor beroepsvoorrang. U vult dan in dat u een inschrijving heeft. U heeft uw inschrijfgegevens pas nodig bij de feitelijke aanvraag.

Ligt uw belastbaar jaarinkomen tussen € 47.699 (eenpersoonshuishouden) of € 52.671 (meerpersoonshuishouden) en maximaal € 75.362 (bedrag 2024) en heeft u nog geen inschrijving bij DAK regio Amsterdam? Dan maakt de gemeente na het invullen van de Urgentiewijzer automatisch een gratis inschrijving in DAK regio Amsterdam aan.

Blijf ook zelf zoeken

Wij adviseren u zelf ook actief te blijven zoeken naar een woning. Met beroepsvoorrang komt u op een bemiddelingslijst voor een huurwoning. Of u voor een aangeboden woning in aanmerking komt, hangt af van uw datum van toelating, uw leeftijd, gezinssamenstelling en inkomen. Plaatsing op de bemiddelingslijst is geen garantie op huisvesting. U kunt daarom het beste ook zelf blijven zoeken. 

Urgentiewijzer invullen

Wilt u na het lezen van deze informatie de Urgentiewijzer invullen en een beroepsvoorrang aanvragen? Klik dan hieronder op de knop ‘Verder’.