Urgentiewijzer gemeente Amsterdam

Voorwaarden beroepsvoorrang

Kijk op Amsterdam.nl voor meer informatie over beroepsvoorrang voor onderwijzend personeel, zorgwerknemers en politiemedewerkers die in de gemeente Amsterdam werken. Hier vindt u ook informatie over de documenten die u nodig heeft. U dient pas een aanvraag in als u alle documenten heeft verzameld. U kunt natuurlijk wel alvast kijken of u voor beroepsvoorrang in aanmerking kunt komen.

Inschrijving bij WoningNet

Voor beroepsvoorrang moet u zijn ingeschreven als woningzoekende bij WoningNet regio Amsterdam. Zonder inschrijving kunt u al wel in de Urgentiewijzer kijken of u in aanmerking komt voor beroepsvoorrang. U vult dan in dat u een inschrijving heeft. U heeft uw inschrijfgegevens pas nodig bij de feitelijke aanvraag.

Ligt uw belastbaar jaarinkomen tussen € 44.035 (eenpersoonshuishouden) of € 48.625 (meerpersoonshuishouden) en maximaal € 69.573 (bedrag 2023) en heeft u nog geen inschrijving bij WoningNet? Dan maakt de gemeente na het invullen van de Urgentiewijzer automatisch een gratis inschrijving in WoningNet aan.

Blijf ook zelf zoeken

Wij adviseren u zelf ook actief te blijven zoeken naar een woning. Met beroepsvoorrang komt u op een bemiddelingslijst voor een huurwoning. Of u voor een aangeboden woning in aanmerking komt, hangt af van uw datum van toelating, uw  leeftijd, gezinssamenstelling en inkomen. Plaatsing op de bemiddelingslijst is geen garantie op huisvesting. U kunt daarom het beste ook zelf blijven zoeken. 

Urgentiewijzer invullen

Wilt u na het lezen van deze informatie de Urgentiewijzer invullen en een beroepsvoorrang aanvragen? Klik dan hieronder op de knop ‘Verder’.